Hidegterápiás kezelés Szegeden

Our services

Műtét és sportsérülés utáni rehabilitáció

Az akut és krónikus sportsérülések egyre gyakoribb és egyre súlyosabb formában való előfordulása megnehezíti az élsportolók kiválasztását és edzését és az edzésprogramok intenzitásának növelését.
Így manapság meglehetősen nagy nyomást jelent az akut sportsérülések ellátása és hosszú távú negatív következményeinek, kockázatának csökkentése, beleértve a bizonyos sportágakra jellemző krónikus sportsérüléseket is.

A sportorvoslásban „a fájdalom – izomspazmus – fájdalom” ördögi kör megszakítására akut sportsérülések esetén régóta és a mai napig használnak hidegterápiás módszereket, többek között a klóretánnal és egyéb freonokkal történő öblítést, a jeges borogatásokat, a sós vagy zselés jégakkut.

Az ACT technika új távlatokat nyit a sportorvoslásban:

  • az akut és krónikus sportsérülések gyógyítása és rehabilitációja
  • a csúcsedzettség elérése és megtartása
  • a sportolók fizikai és pszicho- emocionális előkészítése és serkentése a versenyek, meccsek vagy rajtolás előtt közvetlenül
  • a sportolók rehabilitációja, versenyek után, illetve a sportolói pályafutásuk meghosszabbítása érdekében

A kifejezett igény az ACT technikák beépítésére a sportiparba, a módszer nagyfokú hatékonyságának köszönhető, tekintve, hogy az ACT sosem árt egyetlen sportág sportolójának sem, hanem épp ellenkezőleg, pozitív kihatással van a sportolói teljesítményre. A funkcionális kutatások adatai alapján, az általános ACT 15-25 kezelésből álló egyetlen ciklusa jelentős mértékben fokozza a sportolók állóképességét. A funkcionális mutatók és a hatékonyság optimalizálásából (pszichofunkcionális állapot, PWC-171, végsistolés méretek regenerálódási idő, stb.) adódó eredmények hasonlóak a biológiailag aktív stimulánsok és adaptogén gyógynövények hatásához, sőt bizonyos értelemben meg is haladják azokat. Fontos kiemelni, hogy az ACT-nek a biokémiai stimulációjával szemben nincsenek hosszútávú negatív mellékhatásai. Ezentúl, az ACT képes jelentős mértékben felerősíteni a biostimulánsok hatását és megszüntetni azok hosszútávú mellékhatásait, ami a modern sportolók okozta teherre sajátosan jellemző. Elsősorban a sportközpontoknak kell ellátni általános ACT berendezésekkel. Lehetővé kell tenni, hogy az edzők és a sportcsapatok orvosai közvetlenül alkalmazhassák az ACT technikát a sportversenyeken. Miközben egyénre szabott ACT programokat kell felállítani, a sportorvosok alkalmazhatják a következő gyakorlati és módszertani irányelveket, különös figyelmet fordítva a biztonsági szabályokra.

  • A versenyekre való felkészülés időszakában az általános krioterápiát (krioszauna) 120-180 másodperces kezelésekben kell alkalmazni, 15-20 kezeléses ciklusokban (ciklust 6-8 havonta egyszer megismétlik) naponta vagy másnaponta egyszer 20-40 perccel az edzés előtt.
  • A versenyek előtt a krioszaunát 180 másodperces kezelésben kell alkalmazni, 20-60 perccel a kezdés előtt.
  • Meccsek vagy versenyek után a krioszaunát 150 másodperces kezelésben kell alkalmazni a sportolók gyors regenerálódásának érdekében.

Krioszauna alkalmazása üzleti út, tárgyalás, álmatlan éjszaka, nehéz munkanap előtt vagy után:

Egy 120-150 másodperces kezelés.

Foglaljon időpontot!

A kezelés előzetes időpontegyeztetés alapján történik!

Bejelentkezés +3670-548-54-88